Gakpo over Ajax: 'Goed voor het Nederlandse voetbal en leuk voor hen'

Gakpo over Ajax: 'Goed voor het Nederlandse voetbal en leuk voor hen'

09-03-2019 22:50
48

Cody Gakpo luisterde zijn basisdebuut voor PSV zaterdagavond op met een assist tegen NAC Breda (2-0 winst). De negentienjarige vleugelspeler hoopt van waarde te zijn in de titelstrijd met Ajax.

Bennett van Fessem
EINDHOVEN

Een cijfer wil Gakpo zichzelf niet geven. "Dat vind ik wel lastig, dat laat ik aan jullie. De trainer heb ik nog niet echt gesproken. Ik denk dat we goed begonnen, voor mezelf meteen een assist. Maar het was een stroeve wedstrijd. Maar we hebben met 2-0 gewonnen en het resultaat telt op dit moment."

Gakpo voelt zich op zijn gemak bij PSV. "Ik denk dat ik goed in mijn vel zit, goed in het team lig. Dan helpen ze mij ook en dan voetbal je gewoon lekker." Hij heeft zichzelf diverse doelen gesteld. "Ik wil zo veel mogelijk minuten maken dit seizoen, kampioen worden natuurlijk en zoveel mogelijk rendement halen."

De titelstrijd met Ajax bekijkt PSV wedstrijd per wedstrijd, aldus Gakpo. Hij zag de Amsterdammers indruk maken tegen Real Madrid in de Champions League. "Dat hebben ze goed gedaan. Het is goed voor het Nederlandse voetbal en leuk voor hen dat ze door zijn."

Bekijk hieronder het hele interview met Gakpo