Van Bommel baalt van PSV-fans: 'Het publiek moet hem daarin steunen'

Van Bommel baalt van PSV-fans: 'Het publiek moet hem daarin steunen'

09-03-2019 23:09
119

PSV-trainer Mark van Bommel is niet geheel tevreden over het optreden van zijn ploeg tegen NAC Breda. Met name de technische uitvoering van de koploper liet ondanks de 2-0 zege te wensen over.

"Tactisch hadden we het redelijk voor elkaar, maar we moeten het technisch wel beter zien uit te voeren. Daar stoor ik me aan", vertelt Van Bommel aan FOX Sports. "Een bal die niet op de juiste snelheid gespeeld wordt, bijvoorbeeld. Daar laat je de 2-0 liggen, de kans op een grotere uitslag in een fase dat het niet loopt, waarin je moet overleven."

Wedden

Meer odds

Ook het feit dat Denzel Dumfries hoorbaar kritiek kreeg van de PSV-fans, stoort Van Bommel. De vleugelverdediger maakt niet zijn beste fase door, maar heeft volgens de oefenmeester juist de steun van de eigen aanhang nodig. "Eigenlijk zit iedereen een beetje in die fase dat het niet loopt. Maar het publiek moet hem daarin steunen."

"Achter de goal deden ze dat fantastisch, scandeerden ze zijn naam", aldus Van Bommel. "Maar de rest… aan fluiten heb je niets. Soms móét je de bal naar achteren spelen, alleen dat kan wel sneller. Alleen als de keuze er is om naar voren te spelen, speel je naar voren."