De Eredivisie-flops: Clasie, oliedomme Breukers en drie man van Fortuna

De Eredivisie-flops: Clasie, oliedomme Breukers en drie man van Fortuna

11-03-2019 11:00 Laatste update: 12:03
39

Speelronde 25 in de Eredivisie was er voor NAC Breda en Fortuna Sittard een om rap te vergeten. Die twee ploegen gingen kansloos onderuit in Eindhoven en Amsterdam en diverse spelers van beide teams vinden we terug in het wekelijkse floprijtje van VoetbalPrimeur. Ook De Graafschap, dat verloor van Willem II, is met drie man present. 

Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
Het was drie keer niks wat Fortuna zondag op bezoek in Amsterdam liet zien. Als makke lammetjes lieten de Limburgers zich naar de slacht leiden. De achterhoede van Fortuna was een gatenkaas. Ninaj werd keer op keer voorbij gelopen. 

Wedden

Meer odds

Bart Straalman (De Graafschap) 
De rake kopbal van Straalman, zaterdagavond op bezoek bij Willem II, was natuurlijk uitstekend. Maar verder? De Graafschap mocht van geluk spreken dat de thuisploeg slechts drie keer scoorde. Straalman en zijn defensieve collega's wisten zich absoluut geen raad met onder meer Alexander Isak. Bij de 2-0 van de Zweedse spits ging Straalman bovendien opzichtig in de fout. 

Ted van de Pavert (De Graafschap)
Net als Straalman kende ook Van de Pavert een avond om snel te vergeten in het Koning Willem II Stadion. De thuisploeg won met 3-2, maar de Tricolores hadden er ook zes of zeven kunnen maken. 


Menno Koch (NAC Breda) 
Eén opdracht had de defensie van hekkensluiter NAC zaterdag meegekregen in Eindhoven: zo lang mogelijk de nul houden. Best vervelend dus, dat Koch en co. zich al binnen een paar minuten lieten ringeloren en moesten toezien hoe Luuk de Jong vliegensvlug de 1-0 binnenschoot. Voor aanvoerder Koch was het sowieso een pijnlijke terugkeer op bekende grond. Hij speelde jarenlang voor PSV. 

Michael Pinto (Fortuna Sittard) 
Met een ongekende blunder hielp Pinto Ajax zondagmiddag in het zadel. Op onbegrijpelijke wijze kopte de verdediger een lange bal zó voor de voeten van Dusan Tadic. Enkele seconden later lag de 1-0 in het net. In de resterende 88 minuten speelde Fortuna een kansloze wedstrijd. 

Tim Breukers (Heracles Almelo) 
In de categorie oliedom: Tim Breukers, nota bene aanvoerder van Heracles. De ervaren back kreeg het op bezoek bij FC Emmen voor elkaar om voor de pauze twee keer geel te pakken, binnen enkele minuten. "Bij de tweede situatie dacht ik voor mijn man te kunnen komen. Het was niet slim om het risico te lopen om er met rood af te gaan. Dat gebeurt wel, dus dat ik mezelf kwalijk nemen", zei Breukers na afloop. 

Jordy Clasie (Feyenoord) 
Het overkomt routinier Clasie dit seizoen té vaak dat hij niet thuisgeeft wanneer Feyenoord hem nodig heeft. Zondagmiddag tegen Vitesse (1-1) was de controleur een van de dissonanten aan Rotterdamse zijde. Feyenoord domineerde, maar slaagde er niet in om drie punten te pakken. 


Andrija Balic (Fortuna Sittard) 
Geen goed teken: Balic maakte in januari op huurbasis de overstap van Udinese naar Sittard en staat nu al voor de derde keer in ons wekelijkse floplijstje. Tegen Ajax leed de middenvelder erg veel balverlies en nam hij veel te veel risico met slordige passes en bij het uitverdedigen. 

Giovanni Korte (NAC Breda) 
Op bezoek bij koploper PSV werd NAC slechts een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Jeroen Zoet. Met name Korte sprong érg onzorgvuldig om met de kansen die de hekkensluiter kreeg. Hij zag collega-aanvaller Mitchell te Vrede steeds over het hoofd - ot grote ergernis van de targetman. 

Nabil Bahoui (De Graafschap) 
De Zweedse aanwinst van De Graafschap kon zaterdag op bezoek bij Willem II geen indruk maken. Bahoui hield de bal zelden vast en maakte aan de bal de verkeerde keuzes. Zodra Fabian Serrarens terug is van een schorsing, wordt het een interessante concurrentiestrijd tussen die twee.