Van Gaal legt uit: Ik kan toch niet maar door blijven gaan?

Van Gaal legt uit: "Ik kan toch niet maar door blijven gaan?"

10-03-2019 23:01
31

Louis van Gaal accepteert voortaan geen aanbieding meer van een club, voor wat voor functie dan ook. De 67-jarige Amsterdammer heeft nu uitgebreid de tijd voor zijn vrouw Truus, die in 1997 de belofte kreeg dat Van Gaal op zijn 55e zou stoppen als trainer.

"Ik ben met pensioen", zegt Van Gaal zondagavond bij VTBL. Een rol als analist ziet hij ook niet zitten. "Daar heb ik ook geen ambitie in. Ik doe dit echt voor jou", zegt hij tegen presentator Humberto Tan. "Ik ben hier vanwege jou. Jij doet zoveel voor mij of voor onze stichting (Spieren voor Spieren, red.), daarom ben ik hier."

Van Gaal werd bij clubs regelmatig naar voren geschoven als technisch directeur, maar ook dat zit er niet in. "Als technisch directeur mag je niet naar de trainingen komen of iets zeggen omdat dat volgens de trainer, het bestuur of de media niet hoort. Als ik technisch directeur ben, ben ik verantwoordelijk voor het technische beleid en vind ik dat ik dat wel mag doen. Moet ik dan zo'n functie ambieëren? Ik denk het niet."

Maar dat is niet de reden dat Van Gaal definitief met pensioen is, geeft hij toe. "Mijn vrouw heeft 22 jaar geleden haar werk opgegeven voor mij en is mij naar het buitenland gevolgd. Ik heb gezegd dat ik op mijn 55e zou stoppen als trainer. Dat is 65 jaar geworden. Ik kan toch niet maar door blijven gaan? Zij heeft ook recht op een leven met Louis van Gaal en niet alleen de spelers. Ik kan zeggen dat ze erg gelukkig is", lacht hij.