'Ajax heeft belangstelling voor Scherpen (19), informeel gesprek achter de rug'

'Ajax heeft belangstelling voor Scherpen (19), informeel gesprek achter de rug'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 11:22ma 11-03-2019 om 11:22

Laatste update: maandag 11 maart 2019 om 11:37ma 11-03-2019 om 11:37

Ajax heeft belangstelling voor Kjell Scherpen. Dat meldt het Dagblad van het Noorden maandag. De negentienjarige doelman van FC Emmen heeft 'informeel' al met Ajax gesproken, weet het medium. 

DvhN heeft uit bronnen vernomen dat Scherpen mogelijk zelfs een 'informele overeenkomst' heeft met Ajax. Dat bericht wordt ontkend door Edwin Olde Riekerink, zaakwaarnemer van de tiener.

"Kjell is negentien jaar is en nu al eerste keeper bij een eredivisionist. Hij doet het bovendien goed, dus het zou gek zijn als dat niet opvalt bij grotere clubs. Maar hij is absoluut niet rond met Ajax. Als ze Kjell willen overnemen, moeten ze bovendien eerst langs FC Emmen", stelt hij.

Netjes
FC Emmen-voorzitter Ronald Lubbers laat aan DvhN weten dat er géén sprake is (geweest) van onderhandelingen met Ajax. "Maar als clubs zich melden voor spelers - en dat zijn er een aantal in Kjells geval - geven wij doorgaans toestemming om informeel met ze te praten."

"Een geïnteresseerde club wil tenslotte polsen of de speler in kwestie überhaupt open staat voor een overgang. We proberen het netjes te doen. Als je geen toestemming geeft, zou het ook gebeuren. Maar dan achter onze rug om."

Poll

Zou Scherpen een goede aanwinst zijn voor Ajax?

(20843 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws