De Jong neemt afscheid van De Graafschap: trainer kiest voor zijn gezin

De Jong neemt afscheid van De Graafschap: trainer kiest voor zijn gezin

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 13:00ma 11-03-2019 om 13:00

Laatste update: maandag 11 maart 2019 om 13:14ma 11-03-2019 om 13:14

Henk de Jong is aan zijn laatste maanden bezig als trainer van De Graafschap. Dat meldt de Doetinchemse club. Privé-omstandigheden liggen aan de basis van de keuze van de 54-jarige Fries.

De Jong kreeg eerder een aanbieding van De Graafschap om zijn aflopende contract te verlengen, maar vanwege privé-omstandigheden stelde hij die beslissing uit. Nu kiest hij dus voor zijn gezin. "Mijn vrouw is niet fit. Het is niet goed en daar heb ik mee te dealen", liet een openhartige De Jong eerder weten.

"Ik heb deze beslissing met pijn in mijn hart genomen, maar het voelt op dit moment wel als de beste oplossing", zegt De Jong nu op de clubsite. "Ik wil gewoon meer bij mijn gezin zijn. Een verhuizing is gezien mijn gezinssituatie ook geen optie. Dan moet je eerlijk zijn en zeggen: 'we hebben al die jaren geweldig samengewerkt, maar aan het einde van het seizoen stopt het'. Ik ga er nu alles aan doen om deze geweldige club in de Eredivisie te houden."

De Jong werd in december 2016 aangesteld door De Graafschap, als opvolger van Jan Vreman. In zijn tweede seizoen leidde hij De Superboeren via de play-offs naar de Eredivisie. Daarin bezet de club momenteel de zeventiende plaats.

"Wij betreuren dit besluit, we waren graag met Henk doorgegaan", vertelt manager voetbalzaken Peter Hofstede van De Graafschap. "Ik denk dat we met het aantrekken van Henk een hele goede match hebben gemaakt. Hij past bij onze club. We respecteren zijn beslissing en hebben er begrip voor, hij kiest voor zijn gezin en dat staat op de eerste plaats."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws