Aflopend contract voor Feyenoord-huurling: 'Heb een afspraak met Elia: acht goals'

Aflopend contract voor Feyenoord-huurling: 'Heb een afspraak met Elia: acht goals'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 17:47ma 11-03-2019 om 17:47

Joël Zwarts hoopt in de toekomst op een doorbraak in het eerste elftal van Feyenoord. Momenteel wordt de jonge spits verhuurd aan FC Dordrecht. Die deal is een beetje noodgedwongen, omdat Feyenoord géén Jong-elftal heeft dat actief is in de Keuken Kampioen Divisie. 

"Dat vind ik nog steeds een gemiste kans. Ik haal mijn neus absoluut niet op voor de Keuken Kampioen Divisie. Integendeel, ik ben blij met de kans die ik krijg om me verder te ontwikkelen in duels met Sparta, Jong PSV, Jong Ajax en later in de competitie FC Twente. Daar word je als jonge speler absoluut beter van", zegt Zwarts (19) in gesprek met het Algemeen Dagblad

Hij hoopt zich de komende maanden in de kijker te spelen - liefst bij Feyenoord. "Natuurlijk droom ik ervan om ooit in het eerste van Feyenoord te spelen. Het kan soms raar lopen, kijk naar Calvin Verdonk die eerst uitgeleend werd aan NEC en dit jaar regelmatig in de basis heeft gespeeld bij Feyenoord. De voetballerij is wat dat betreft onvoorspelbaar."

Zwarts heeft voor dit seizoen een helder doel. "Met Eljero Elia, een goede vriend van me, heb ik een afspraak gemaakt dat ik acht doelpunten voor FC Dordrecht zou maken. Het begin is er, maar ik wil me vooral ook verbeteren. Individueel, maar ook met het team. We hebben tot nu toe leuke dingen laten zien. Misschien zijn we in de laatste periode nog wel tot iets geks in staat."

Na zes duels namens Dordt staat de teller op twee treffers. Het contract van Zwarts bij Feyenoord loopt komende zomer af. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws