PSV-talenten vergaapten zich aan Henry: 'Direct voetbal, back opzoeken, erlangs'

PSV-talenten vergaapten zich aan Henry: 'Direct voetbal, back opzoeken, erlangs'

Gepubliceerd: maandag 11 maart 2019 om 19:16ma 11-03-2019 om 19:16

Laatste update: maandag 11 maart 2019 om 19:43ma 11-03-2019 om 19:43

PSV-talenten Cody Gakpo en Donyell Malen zijn beiden groot fan van voormalig Premier League-topscorer Thierry Henry, laten ze weten aan het Algemeen Dagblad. De negentienjarige Eindhovenaar en de twintigjarige Noord-Hollander keken tijdens hun jeugdjaren regelmatig naar beelden van Henry.

Gakpo speelde als jeugdspeler nog in de as van het veld, maar verhuisde later naar de flanken. "Hoe je nu speelt, dat lijkt wel op hoe Henry vroeger acties maakte, je zou hem eens moeten bestuderen", haalt de PSV-belofte de woorden van zijn broer terug. Gakpo volgde het advies met plezier op. "Ik hou van direct voetbal, hup, back opzoeken, er voorbij en voorzetten of zelf schieten", laat hij weten.

Malen speelde tussen 2015 en 2017 in de jeugd van Arsenal, waar Henry begon met zijn trainerscarrière. "Keek ik natuurlijk tegen op, zo'n grootheid! Maar hij ging heel leuk met ons om", weet de spits nog. Malen leerde veel van zijn jeugdidool en hoopt zich nog verder te ontwikkelen. "Wat ik bijvoorbeeld moet ontwikkelen is de rust voor het doel als je daar uitkomt na een actie vanaf de flank. Ik leg mezelf in die situaties nog te veel druk op. Dan zit in mijn hoofd: als invaller is dit misschien de enige kans die je krijgt vandaag, dus hij moet erin."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws