De Boer te grote sta-in-de-weg: Jong Ajax verspeelt punten en verliest De Wit

11-03-2019 21:54 Laatste update: 21:56
44

Jong Ajax en Jong AZ hebben in de Keuken Kampioen Divisie de punten gedeeld. De Amsterdammers hadden over het geheel gezien de beste kansen, maar Jong AZ-goalie Rody de Boer vormde lange tijd een te grote sta-in-de-weg.

De Boer maakte voor het eerst zijn opwachting bij Jong AZ nadat hij afgelopen zomer overkwam van Telstar. De Boer, die lang geblesseerd was, kende een prima eerste westrijd voor de beloften van de Alkmaarders en stond meerdere keren een Amsterdamse treffer in de weg.

De formatie van Michael Reiziger kreeg al vroeg in de wedstrijd een flinke klap te verduren. Aanvoerder Dani de Wit moest geblesseerd van het veld. Hij werd vervangen door Sebastian Pasquali. De Wit bleek een vleeswond aan de binnenkant van zijn rechterknie te hebben opgelopen, die werd ter plaatste gehecht.  Zonder De Wit kreeg Ajax in de eerste drie kwartier de beste kansen. Onder meer Vaclav Cerny dook alleen voor De Boer op, maar hij stuitte op de goalie. De ploegen zochten de rust uiteindelijk op met een 0-0 stand.

In de tweede helft nam Jong AZ in een wat slordige fase de leiding: Jeremy Helmer schoot de bezoekers op voorsprong. Lang konden de Alkmaarders niet genieten van de voorsprong. Noa Lang kopt de 1-1 binnen op aangeven van Cerny, die dat deed via een fraaie no look pass.

In het restant hadden beide ploegen de wedstrijd nog naar zich toe kunnen trekken. Aan de ene kant onderscheidde De Boer zich met enkele prima reddingen, aan de andere kant ging Jong AZ niet secuur genoeg om met de geboden ruimte. Zodoende hielden de twee ploegen elkaar in evenwicht.