Opmars van Heerenveen: Het gaat fantastisch. Echt bizar, joh

Opmars van Heerenveen: "Het gaat fantastisch. Echt bizar, joh"

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 07:52wo 13-03-2019 om 07:52

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 15:07wo 13-03-2019 om 15:07

Michel Vlap scoorde dit seizoen al veertien keer in 25 duels in de Eredivisie. Samen met Sam Lammers staat de 21-jarige middenvelder aan de basis van de opmars van sc Heerenveen.

"Het gaat fantastisch. Echt bizar, joh", zegt Vlap in het Algemeen Dagblad. "Ik heb altijd wel het idee gehad dat ik dit in mijn mars had. Maar de laatste weken valt het allemaal precies goed. En omdat ik beslissend ben, valt het nu meer op dat ik scoor. Voor de winterstop maakte ik ook mijn doelpunten wel, alleen trokken we de wedstrijden vervolgens niet over de streep."

Vlap dankt zijn uitstekende prestaties mede aan de wisselwerking met PSV-huurling Lammers. "Wij vullen elkaar precies goed aan, denk ik. Sam kan een bal vasthouden, is technisch vaardig, kan bij verdedigers wegdraaien, iemand wegsteken en is zelf gevaarlijk voor de goal. Ik zoek graag de combinatie, heb gevoel voor ruimte en maak ook graag doelpunten."

De ijzersterke tandem moet Heerenveen aan een plek in de play-offs om Europees voetbal helpen. De toekomst van Vlap in Friesland is echter onduidelijk. "Ik begrijp de vraag, maar houd me daar totaal niet mee bezig. Ik zie het in de zomer wel. Voorlopig wil ik gewoon genieten van wat ik allemaal meemaak."

Poll

Wat zou de beste stap zijn voor Vlap?

(1330 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws