Lijnders hoopt op Ajax: 'Talent in combinatie met ervaring, mooi om te zien'

Lijnders hoopt op Ajax: 'Talent in combinatie met ervaring, mooi om te zien'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 10:11wo 13-03-2019 om 10:11

Laatste update: woensdag 13 maart 2019 om 15:18wo 13-03-2019 om 15:18

Pepijn Lijnders zou met Liverpool maar wat graag tegen Ajax spelen in de kwartfinale van de Champions League. De assistent-trainer van The Reds, die vorig jaar als hoofdtrainer mislukte bij NEC, is onder de indruk geraakt van het spel van de Amsterdammers.

Lijnders en Liverpool strijden woensdagavond met Bayern München om een plek bij de laatste acht in het miljoenenbal. Als The Reds daarin slagen, kan Ajax de volgende tegenstander van Lijnders en co worden. "Hun spelopvatting, vol vertrouwen, lef, kwaliteit, talent. Echt super. Mooi om te zien", zegt hij in gesprek met de NOS.

"Vooral aan de bal was Ajax goed", gaat Lijnders verder. "Elke laatste pass was goed, door de kleinste gaatjes, op lopende spelers. Het is voor trainers goed om te zien dat dit soort uitslagen nog steeds mogelijk zijn. Talent in combinatie met ervaring, en een trainer die vooruitdenkt."

"Maar als we Ajax echt loten, dan neem ik alles wat ik zojuist gezegd heb weer terug", grapt hij. Eerst moet zijn ploeg voorbij Der Rekordmeister zien te geraken. "Ze hebben enorm veel kwaliteit en alle elf spelers kunnen de beslissende laatste pass geven. Zelfs keeper Manuel Neuer kan dat. We moeten agressief spelen, lef tonen en ze vanuit alle richtingen onder druk zetten."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws