KNVB gooit programma om en wil Ajax weer helpen rondom Champions League

KNVB gooit programma om en wil Ajax weer helpen rondom Champions League

13-03-2019 10:44 Laatste update: 15:20
351

De KNVB heeft besloten om het Eredivisieschema in speelronde 29 en 30 op de schop te gooien. Dit om Ajax de kans te geven zich optimaal voor te bereiden op de kwartfinales van de Champions League, die dan op het programma staan.

De mogelijkheid bestaat dat Ajax op dinsdag 16 april in de kwartfinales van de Champions League in actie moet komen. Dat heeft de KNVB volgens het AD doen besluiten om het Eredivisieduel tussen Ajax en Excelsior, dat oorspronkelijk op zondag 14 april om 16.45 uur op het programma stond, een dag naar voren te halen. Het duel staat nu voor zaterdag 13 april om 18.30 uur op de rol, zo staat op de site van de voetbalbond.

Wedden

Meer odds

Ook verandert het aanvangstijdstip van het duel tussen Willem II en Ajax van zaterdag 6 april. Die wedstrijd stond gepland om 19.45 uur, maar wordt nu vervroegd naar 18.30 uur. Niet alleen wedstrijden van Ajax krijgen een andere speeldatum. Ook de wedstrijd Willem II – PEC Zwolle wordt verplaatst. PEC brengt via de officiële kanalen naar buiten dat de Blauwvingers in plaats van zaterdag 13 april nu op zondag de veertiende spelen. Vijf andere duels krijgen een aangepast aanvangstijdstip.