Stam vindt dat 2-1 van Ajax niet had mogen tellen: 'Moet het spel stil leggen'

Stam vindt dat 2-1 van Ajax niet had mogen tellen: 'Moet het spel stil leggen'

Gepubliceerd: woensdag 13 maart 2019 om 21:18wo 13-03-2019 om 21:18

Jaap Stam is niet blij met de arbitrage tijdens Ajax - PEC Zwolle. In de ogen van de PEC-trainer had de 2-1 van Daley Blind niet mogen tellen, omdat verdediger Thomas Lam in zijn rug geduwd zou zijn.

"De scheidsrechter keek blijkbaar alleen naar het moment van het doelpunt, maar in de situatie daarvoor werd Thomas Lam met twee handen in z'n rug geduwd", zegt Stam tegen FOX Sports. "Dat is volgens mij ook een overtreding. Hij moet het spel daarvoor al stil leggen en daar is de VAR ook heel belangrijk in. Ze moeten de eerste situatie ook zien en niet pas als de bal de goal in gaat, want dan is de situatie al voorbij."

PEC toonde lef in Amsterdam en was in de tweede helft zelfs beter dan Ajax. "Van tevoren hadden we dat al in de gaten. Als je hier komt voetballen moet je niet bang zijn en lef tonen. Uiteindelijk zie je dat je momenten gaat krijgen dat je tussendoor kunt spelen en gevaarlijk kunt gaan worden."

Het is nog wachten op de punten voor PEC, dat vecht tegen degradatie. "Iedere wedstrijd is anders. Natuurlijk maken wij ons zorgen over het behoud. Het is niet zo dat je altijd je punten gaat krijgen als je voetbal speelt zoals wij. Dat zie je vandaag ook goed. Je moet beloond worden, maar ook scherp blijven."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Stam?

(2734 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws