'Korotaev-soap lijkt tot een einde te komen, rechter doet eind april uitspraak'

'Korotaev-soap lijkt tot een einde te komen, rechter doet eind april uitspraak'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 07:28do 14-03-2019 om 07:28

Laatste update: donderdag 14 maart 2019 om 08:57do 14-03-2019 om 08:57

De soap rond Aleksei Korotaev, de investeerder die miljoenen in Roda JC pompte, lijkt binnenkort tot een einde te komen. Het reisverbod van de Rus zou eind april door de rechter opgeheven kunnen worden, waardoor hij weer naar Kerkrade af kan reizen.

Korotaev werd in februari 2017 opgepakt omdat hij een ongedekte cheque zou hebben uitgeschreven. Hij werd in de cel gezet, zat meer dan een half jaar vast en kreeg een boete van de rechter in Dubai. Die rechter heeft volgens De Telegraaf aangegeven dat hij eind april een uitspraak zal doen in de civiele en beroepszaak van Korotaev.

Die uitspraak kan goed nieuws betekenen voor de Zwitsers-Russische investeerder. Zijn reisverbod zou opgeheven kunnen worden, waardoor hij in staat is om weer naar Kerkrade af te reizen. Twee weken geleden gaf Korotaev al aan De Telegraaf aan dat hij dat snel wil doen, zodat hij 'zijn plannen met Roda kan ontvouwen'.

Korotaev stak voordat hij werd opgepakt al zo'n vier miljoen euro in Roda JC. Hij is voor twintig procent eigenaar van de club uit Kerkrade, die op de zesde plaats in de Keuken Kampioen Divisie terug te vinden is.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws