De Ligt en Van Dijk kunnen gouden duo vormen; 'Hij is momenteel de grote meneer'

De Ligt en Van Dijk kunnen gouden duo vormen; 'Hij is momenteel de grote meneer'

Gepubliceerd: donderdag 14 maart 2019 om 16:51do 14-03-2019 om 16:51

Het koppel Virgil van Dijk - Matthijs de Ligt kan in de toekomst uitgroeien tot 'een gouden koppel'. Dat stelt voormalig Oranje-international Adri van Tiggelen. De Ligt kan wel naar het niveau van Van Dijk toegroeien als hij in een topcompetitie gaat spelen.

"Momenteel is Van Dijk wel de grote meneer van dit koppel", stelt Van Tigggelen tegenover het Algemeen Dagblad. "Hij speelt in een topcompetitie en kan geen enkel moment verslappen. Als De Ligt wekelijks naast Van Dijk zou spelen bij Liverpool, dan duurt het niet lang meer voordat hij ook op dat niveau zit. Daar heeft het Nederlandse voetbal alleen maar profijt van."

Van Tiggelen vindt overigens niet dat Van Dijk by far de beste centrale verdediger van de wereld is. "Hij doet het hartstikke goed, maar we moeten niet doen alsof hij de Messi onder de verdedigers is", stelt hij. "Hoe goed hij is in vergelijking met topverdedigers als Sergio Ramos en Giorgio Chiellini? Een Chiellini of een Ramos zijn niet per se minder dan Van Dijk. Het voordeel van Van Dijk is zijn leeftijd, er zit nog wat rek in. Hij kan alleen nog maar beter worden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws