Loodzware loting: Ajax treft Juventus in kwartfinales Champions League

Loodzware loting: Ajax treft Juventus in kwartfinales Champions League

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 12:12vr 15-03-2019 om 12:12

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 13:05vr 15-03-2019 om 13:05

Ajax neemt het in de kwartfinale van de Champions League op tegen Juventus. Dat werd vrijdag bekend tijdens de loting in Nyon. De Amsterdammers openen met een thuiswedstrijd.

De eerste wedstrijden worden gespeeld op dinsdag 9 en woensdag 10 april. De returnwedstrijden worden een week later afgewerkt. De heenwedstrijden van de halve finales worden op dinsdag 30 april en woensdag 1 mei gespeeld. De returns zijn op 7 en 8 mei. Tijdens de loting in Nyon werd duidelijk dat Liverpool gekoppeld is aan FC Porto, Tottenham tegen Manchester City speelt en FC Barcelona het opneemt tegen Manchester United.

Mocht Ajax opnieuw stunten en Juventus uitschakelen, dan neemt de ploeg van Erik Ten Hag het in de halve finales op tegen Manchester City of Tottenham Hotspur, zo werd vrijdagmiddag al bekend. In dat geval beginnen de Amsterdammers met een uitduel. Mocht Ajax de finale halen, dan mag de ploeg in het thuisshirt aantreden.

De finale van het miljardenbal wordt op 1 juni gespeeld in het Estadio Wanda Metropolitano. Dat is de thuisbasis van Atlético Madrid, dat dinsdag werd uitgeschakeld door Juventus.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws