De Boer baalt van loting: 'In mijn tijd heb ik er niet van gewonnen'

De Boer baalt van loting: 'In mijn tijd heb ik er niet van gewonnen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 15:42vr 15-03-2019 om 15:42

Laatste update: zaterdag 16 maart 2019 om 07:20za 16-03-2019 om 07:20

Ronald de Boer hoopt dat Ajax tegen Juventus 'revanche' kan halen voor de verloren Champions League-finale van 1996. De oud-voetballer vreest echter dat de Amsterdammers een zware dobber zullen hebben aan de Italianen.

"Mijn voorkeur ging uit naar Tottenham en daarna Porto. Juventus is gewoon een heel lastige ploeg, dat is in het verleden ook wel gebleken. In mijn tijd heb ik er niet van gewonnen", vertelt De Boer in gesprek met Veronica Inside.

De Boer geeft toe dat hij revanchegevoelens heeft. "Zeker. Zeker als je hebt gehoord hoe dat tot stand is gekomen. Er waren wel geruchten dat ze bepaalde doping hadden gebruikt. Dus in dat opzicht wel. In mijn tijd heb ik drie keer verloren, geloof ik. Je wil altijd dat het op eerlijk niveau wordt uitgevochten, dat is achteraf niet gebleken als je de waardes ziet in die tijd."

Voor de huidige selectie zullen die revanchegevoelens minder leven, verwacht De Boer. "Deze jongens hebben dat niet meegemaakt, dus die hebben die gevoelens niet. Misschien doen ze er wat mee in een filmpje, ofzo. Het wordt gewoon heel lastig. Ze hebben tegen Atlético laten zien hoe geweldig ze kunnen voetballen, zeker met Ronaldo in topvorm."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws