LIVE-discussie: Duel der promovendi: Fortuna en Emmen strijden tegen degradatie

LIVE-discussie: Duel der promovendi: Fortuna en Emmen strijden tegen degradatie

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 19:30vr 15-03-2019 om 19:30

Fortuna Sittard en FC Emmen stonden vorig seizoen nog in de Eerste Divisie tegenover elkaar, nu zijn de ploegen in de Eredivisie in een degradatiestrijd verwikkeld. De Limburgers verdedigen vrijdag in eigen huis een voorsprong van één punt.

Fortuna Sittard kreeg in zijn laatste zes competitieduels minstens vier goals om de oren. Trainer René Eijer kiest desondanks voor drie aanvallers, zoals gebruikelijk in thuiswedstrijden. Wel schuift José Rodríguez door naar het middenveld. Lisandro Semedo staat eveneens in de basis. Finn Stokkers keert na blessureleed weer terug in de wedstrijdselectie. Hij zit op de bank.

Coach Dick Lukkien van FC Emmen kiest opnieuw voor een 3-4-3 formatie. De ervaren aanvallers Anco Jansen en Michael de Leeuw moeten spits Sven Braken ondersteunen. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur boven Jafar Arias, die op de bank zit. Emmen pakte vorige week tegen Heracles Almelo weer eens een punt (1-1). Braken maakte in die wedstrijd vijf minuten voor tijd de gelijkmaker.

Eerder dit seizoen eindigde het duel tussen Fortuna en Emmen in Drenthe in een 3-3 gelijkspel. Fortuna staat momenteel veertiende in de Eredivisie, Emmen is de nummer zestien.

De opstellingen

Fortuna Sittard: Koselev, Ninaj, Heerings, Mac-Intosh, Pinto, Rodriguez, Smeets, Diemers, Semedo, Novakovich, Lamprou

FC Emmen: Scherpen, Veendorp, Lukic, Bakker, Bijl, Ben Moussa, Chacon, Cavlan, De Leeuw, Braken, Jansen.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws