Lof voor Van Bommel: 'Een geboren leider, kans was klein dat hij zou falen'

Lof voor Van Bommel: 'Een geboren leider, kans was klein dat hij zou falen'

Gepubliceerd: vrijdag 15 maart 2019 om 20:28vr 15-03-2019 om 20:28

Laatste update: vrijdag 15 maart 2019 om 20:35vr 15-03-2019 om 20:35

Erik Pieters is niet verrast dat Mark van Bommel zich moeiteloos staande houdt in zijn eerste seizoen aan het roer bij PSV. De linksback van Amiens SC had al snel door dat er een trainer schuilging in zijn oud-ploeggenoot bij de Eindhovenaren en Oranje.

"Mark is een geboren leider", stelt Pieters in gesprek met VTBL. "Om eerlijk te zijn zag ik het al toen ik voor het eerste met hem in aanraking kwam bij Oranje. Hij was toen al een type speler dat bezig was met andere spelers en alles eromheen. Hij heeft me toen enorm geholpen en later toen ik bij PSV kwam ook."

Pieters prijst het carrièrepad dat Van Bommel bewandelt. "Hij heeft het slim aangepakt. Eerst ervaring opgedaan als assistent van Bert van Marwijk en later nog in de jeugd van PSV. Op het moment dat hij hoofdtrainer werd, was de kans klein dat Mark zou falen. Zijn rugzak qua ervaring is goed gevuld, zowel als trainer en als speler. Je ziet nu ook dat alles eruit komt en dat heeft hij volledig aan zichzelf te danken. Hij past geweldig bij PSV en PSV bij hem."

Het moet leiden in de landstitel. Pieters ziet het zonnig in. "PSV wordt kampioen! Dat zeg ik op basis van wat ik heb gezien. Al is Ajax natuurlijk ook hartstikke goed bezig. Zij hebben niet voor niets Real Madrid over twee wedstrijden verslagen. Maar als ik moet kiezen tussen Ajax en PSV, dan kies ik PSV. Logisch denk ik."

Poll

Wie is nu de favoriet in de titelstrijd in de Eredivisie?

(7333 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws