Van Geel bevestigt: Ik heb Louis drie keer gevraagd voor Feyenoord

Van Geel bevestigt: "Ik heb Louis drie keer gevraagd voor Feyenoord"

Gepubliceerd: zaterdag 16 maart 2019 om 07:02za 16-03-2019 om 07:02

Martin van Geel bevestigt dat Louis van Gaal in beeld was om de nieuwe trainer van Feyenoord te worden. De club uit Rotterdam-Zuid kreeg echter voor de derde keer nul op het rekest van de Amsterdammer.

"Ik heb Louis drie keer gevraagd voor Feyenoord. Hij stond er voor open om Feyenoord te doen in het jaar dat hij naar AZ kon", vertelt Van Geel aan De Telegraaf. "Maar toen werd hij niet door Feyenoord gevraagd en zat ik daar niet. Ik was technisch directeur bij AZ en haalde hem toen naar Alkmaar."

Niet Van Gaal, maar Jaap Stam is de nieuwe trainer van Feyenoord. Van Geel zocht eerst naar een ervaren trainer, waardoor de keuze voor Stam toch opvallend is. "Je kunt een punt maken van zijn ervaring. Bij Giovanni ben ik ook van twee principes afgestapt, omdat tijdens de gesprekken het gevoel kwam dat hij het kon. Ik zag zijn ontwikkelingsmogelijkheden als coach", zegt Van Geel.

"Als topspeler heeft Jaap Stam op hetzelfde niveau als Giovanni ervaring opgedaan. Hij heeft een EK en een WK in zijn zak, en met de top van de wereld gewerkt. Met hele grote coaches als Sir Alex Ferguson en Carlo Ancelotti. En hij heeft, na twee jaar Jong Ajax coachen, ook Reading bijna naar de Premier League gebracht."

Lees ook: AD: Feyenoord ving bot bij twee oud-bondscoaches, ook Van Gaal zei nee

Poll

Was Van Gaal een betere optie geweest dan Stam?

(5744 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws