'Dick zei: klopt niet wat de pers schreef, ik verdiende dertien keer zo veel haha'

'Dick zei: klopt niet wat de pers schreef, ik verdiende dertien keer zo veel haha'

Gepubliceerd: zaterdag 16 maart 2019 om 14:14za 16-03-2019 om 14:14

Dick Advocaat maakte in het voorjaar van 2010 geen vrienden in België. De huidige trainer van FC Utrect had kort daarvoor de Rode Duivels onder zijn hoede genomen, maar zwichtte voor een lucratief aanbod vanuit Rusland.

De Kleine Generaal zou Rusland uiteindelijk naar het EK van 2012 leiden. Toenmalig bondsvoorzitter François De Keersmaecker weet nog dat hij, tot zijn grote verbijstering, werd opgebeld door Advocaat. "Ik heb een aanbod uit Rusland gehad dat ik niet kan weigeren. Dat zou ik niet kunnen rechtvaardigen tegenover mijn familie. Ik stond perplex", vertelt hij aan Het Nieuwsblad.

Volgens De Keersmaecker heeft dit gesprek 'nog een tijdje nagezinderd', maar inmiddels is de oud-voorzitter weer on speaking terms met Advocaat. "Toen we elkaar voor de loting van het WK terugzagen in Brazilië, was het ijs snel weer ontdooid." Advocaat kwam toen nog terug op zijn geruchtmakende vertrek uit België. "Voorzitter, je weet toch nog dat ze in de pers zeiden dat ik in Rusland tien keer meer kon verdienen dan bij België? Nou, dat klopte helemaal niet. Het was dertien keer meer", wordt de ervaren trainer geciteerd door de lachende De Keersmaecker.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws