Als ik me zo voel en het blijft goed gaan, waarom zou ik dan stoppen?

"Als ik me zo voel en het blijft goed gaan, waarom zou ik dan stoppen?"

16-03-2019 16:42
14

Ron Vlaar weet voorlopig van geen ophouden. De 34-jarige AZ-routinier is na lang blessureleed weer honderd procent fit en maakt deel uit van één van de minst gepasseerde defensies in Nederland: de Alkmaarders wisten in zeven van hun tien officiële wedstrijden na de winterstop de nul te houden.

De teller van Vlaar staat dit seizoen op negentien Eredivisie-duels: nu al meer dan in de seizoenen 2015/2016 en 2017/2018. "Ik heb de puzzel nu op de juiste manier liggen", concludeert de stopper uit Hensbroek in gesprek met de AZ-site. "Ik ben een prof en wil daarvoor leven, doen wat nodig is om optimaal te presteren. Dat gaat op dit moment harstikke lekker en dat is fijn."

Het contract van Vlaar loopt af, maar de 32-voudig Oranje-international is naar eigen zeggen nog lang niet klaar in het profvoetbal. "Als ik me zo voel en het blijft goed gaan, waarom zou ik dan stoppen?" Gesprekken met AZ zijn er nog niet geweest. "Ik kan iets willen, maar ik heb ook nog met de club te maken en de trainer. Volgend jaar komt Arne Slot voor de groep. Het is ook belangrijk hoe hij erin staat", houdt de centrale verdediger zich op de vlakte.

Lees ook: 'Heb nog niet bepaald of ik doorga of stop, hoef die keuze ook niet te maken nu'