Feyenoord geeft Willem II de zege cadeau en zet derde plaats op het spel

16-03-2019 21:37 Laatste update: 21:51
204

Feyenoord heeft voor de tweede keer dit Eredivisieseizoen een nederlaag moeten slikken in de eigen Kuip. Willem II beleefde een aangename eerste kennismaking met De Kuip en versloeg de Rotterdammers na een spannende slotfase met 3-2.

Feyenoord startte goed aan de wedstrijd en kwam na ruim twintig minuten op voorsprong in De Kuip. Steven Berghuis, die deze week te horen kreeg dat hij bij de definitieve selectie van het Nederlands elftal zit, stiftte de bal op geniale wijze over Willem II-doelman Wellenreuther heen en opende met dat juweeltje de score.

Lang konden de Rotterdammers niet genieten van de voorsprong. Vijf minuten na de 1-0 van Berghuis scoorde Freek Heerkens uit een Tilburgse corner en kon Feyenoord weer van voor af aan beginnen. Daar slaagde de ploeg van Giovanni van Bronckhorst voor de rust nog niet in.

Na de pauze lukte dat een stuk beter, ondanks dat Willem II aardig uit de onderbreking kwam. De eerste kans voor Feyenoord in de tweede helft was namelijk meteen raak. Eric Botteghin zorgde met een machtige kopbal voor de 2-1 en daarmee leek de wedstrijd op rolletjes te verlopen voor de Stadionclub.

Niets was echter minder waar. Wederom kwam Willem II vijf minuten na de Rotterdamse voorsprong weer op gelijke hoogte, maar de manier waarop was schrijnend voor Feyenoord. Fernando Lewis mocht zo doorlopen en schoot de bal overtuigend in de verre hoek, de Rotterdamse defensie in vertwijfeling achterlatend.

Even later greep de verdediging van Feyenoord weer niet goed in. Alexander Isak werd geen strobreed in de weg gelegd, soleerde langs een paar Rotterdammers en verschalkte Vermeer met een knap schot: 2-3. Een vierde Tilburgse goal werd vervolgens afgekeurd wegens buitenspel, waarna ook een treffer van Jörgensen werd afgekeurd. De Deen zou hebben vastgehouden en scheidsrechter Pol van Boekel keurde de goal na inmenging van de VAR af.

Dit bericht bekijken op Instagram

GOAL! ⚽ 69' Alexander #Isak 2-3! #feyenoord #willemii #dutchfooty #eredivisie @alex_isak

Een bericht gedeeld door Voetbal (@dutchfooty) op

Feyenoord probeerde in blessuretijd nog wel een slotoffensief op poten te zetten, maar behoudens een enorme kans voor Van Persie in de slotseconde leverde dat niets meer op. De zege van Willem II kwam daarmee niet meer in gevaar en de Tilburgers beleven daarmee een prettige generale repetitie in De Kuip, die op 5 mei ook het toneel zal zijn voor de bekerfinale. Dan spelen de Tricolores tegen Ajax. Feyenoord moet hopen dat AZ morgen niet van de Amsterdammers wint, want anders nemen de Alkmaarders de derde plek op de ranglijst over.