Vitesse buigt het hoofd na tumultueus duel: Heracles profiteert van overtal

16-03-2019 22:39
80

Heracles Almelo heeft zich met de nodige moeite naar een overwinning op Vitesse geknokt. De Arnhemmers speelden de gehele tweede helft met een man minder en moesten uiteindelijk nipt het hoofd buigen: 3-2.

De start in het Polman Stadion was spectaculair. Adrián Dalmau kopte al na vijf minuten raak op aangeven van Kristoffer Peterson, maar twee minuten later was het weer gelijk. Een hoekschop kwam via-via op het hoofd van Navarone Foor, die doel trof: 1-1. De Arnhemmers kregen in de aantrekkelijke openingsfase de beste kansen. Martin Odegaard schoot net naast, terwijl Mohammed Dauda de bal op een presenteerblaadje kreeg maar het vizier niet op scherp had staan.

Die misser kwam Vitesse duur te staan. Na een fraai balletje van Brandley Kuwas kopte Dalmau - enigszins tegen de verhouding in - zijn tweede van de avond binnen. Opnieuw lieten de bezoekers zich niet uit het veld slaan. Vyacheslav Karavaev raakte de lat, maar de missie van de Arnhemmers werd een stuk moeilijker na een rode kaart voor Max Clark. De Engelsman pakte zijn tweede gele kaart wegens het vasthouden van Kuwas.

Toch nam Vitesse het initiatief en dat werd op slag van rust beloond. Scheidsrechter Björn Kuipers legde de bal na inmenging van de VAR op de stip, omdat Peterson de bal op zijn arm had gekregen. Mateusz Bero schoot vanaf elf meter raak. In de tweede helft kon Vitesse dat met een man minder aanvankelijk geen vervolg geven. Heracles was de betere partij en na 62 minuten kopte Dario Buijs de 3-2 binnen.

In de slotfase richtte de ploeg van Leonid Slutsky zich nog één keer op. Bryan Linssen kreeg een grote mogelijkheid, maar vond doelman Blaswich op zijn weg. Nieuwkomer Hilary Gong trof op zijn beurt de lat. In de tegenstoot was ook Heracles niet ongevaarlijk, maar de stand bleef ongewijzigd: 3-2.

Vitesse staat vijfde met veertig punten, Heracles heeft één puntje minder en is de nummer zeven.