Van Bronckhorst dreigt met maatregelen bij Feyenoord: 'Dat denk ik wel ja'

Van Bronckhorst dreigt met maatregelen bij Feyenoord: 'Dat denk ik wel ja'

16-03-2019 23:45
89

Giovanni van Bronckhorst zinspeelt na de 2-3 nederlaag tegen Willem II in De Kuip op maatregelen bij Feyenoord. De trainer van de Rotterdammers schrok van de tegengoals en vindt het optreden van zijn ploeg onaanvaardbaar.

Op de vraag of het gevolgen gaat hebben, is Van Bronckhorst duidelijk. "Dat denk ik wel ja", zegt hij voor de camera van de NOS. "Ik denk dat dit niet de manier is waarop we verder moeten. Ik wil in de resterende wedstrijden niet het Feyenoord zien dat ik vandaag zag. Er was een te groot verschil met de laatste duels. Dat niveau haalden we bij lange na niet."

Met name bij de tegengoals werd Willem II geen strobreed in de weggelegd. "Hoe de tegengoals ontstaan is ondenkbaar op dit niveau, maar het gebeurt toch. Na de 2-1 voorsprong dacht ik juist dat het team energie zou krijgen. Als je echt de focus hebt, dan mogen deze goals niet vallen."

Van Bronckhorst wil het feit dat Feyenoord 'alleen' nog om de derde plaats speelt niet als excuus gebruiken. "Dat mag niet. Natuurlijk is het teleurstellend dat we de bekerfinale niet spelen, maar uiteindelijk moeten we presteren voor deze club. Dat is op dit moment het bereiken van Europees voetbal."