Mooi gebaar: Henk de Jong hoefde niet mee met spelersbus De Graafschap

Mooi gebaar: Henk de Jong hoefde niet mee met spelersbus De Graafschap

Gepubliceerd: zondag 17 maart 2019 om 11:46zo 17-03-2019 om 11:46

De Graafschap speelde zaterdagavond een uitwedstrijd bij sc Heerenveen. De spelers van de Doetinchemmers wilden niet dat hoofdtrainer Henk de Jong met de selectie mee terug zou reizen naar De Vijverberg.

De Jong woont in Drachten, wat dicht bij Heerenveen ligt. De Jong vertrekt na dit seizoen bij De Graafschap omdat hij meer tijd met zijn gezin door wil brengen. Dagelijks maakt hij de reis van Drachten naar Doetinchem en weer terug, wat neerkomt op iets minder dan vier uur reizen per dag.

De spelers van De Graafschap stonden erop dat De Jong na de wedstrijd in Heerenveen rechtstreeks naar huis zou gaan, in plaats van eerst naar het stadion van De Graafschap en weer terug naar Drachten. "Dat is fantastisch. Mijn aanvoerders kwamen bij me. Uit principe doe ik dat niet, want ik vind dat de hoofdtrainer altijd in de bus moet zitten", vertelt De Jong aan Omroep Gelderland.

"Vanaf Drachten rij ik langs Heerenveen naar Doetinchem en van Doetinchem rij ik langs Heerenveen naar Drachten. Ze zeiden: we willen niet dat u met ons terug gaat. Dat verbieden we als spelers. Daar heb ik naar geluisterd, dus ik blijf hier."

De Jong is blij met zijn spelers. "Dat is gewoon kwaliteit. We winnen niet alles, maar we hebben wel een kwaliteitsgroep."

Lees ook: Mooie beelden: Henk de Jong wordt gebeld door zijn moeder tijdens perspraatje

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws