Clasie: Uitleg heb ik nooit gekregen. Ik vind het nog steeds vreemd

Clasie: "Uitleg heb ik nooit gekregen. Ik vind het nog steeds vreemd"

17-03-2019 12:58
44

Jordy Clasie heeft een zure nasmaak overgehouden aan het seizoen 2017/18, waarin hij door Southampton werd verhuurd aan Club Brugge. De controleur zat in België veel vaker op de bank dan hem lief was, vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal Magazine. 

"Club Brugge is een mooie club, maar ik had de pech binnen te komen in een team dat net kampioen was geworden en de eerste zes wedstrijden van het seizoen had gewonnen", blikt Clasie terug. Trainer Ivan Leko gunde hem in eerste instantie alleen 'invalbeurtjes'. 

Wedden

Meer odds

"Uit meer bestond mijn inbreng tot die tijd niet. In de tweede seizoenshelft kwam ik in de basis. Speelde ik op een middenveld met Ruud Vormer en Hans Vanaken. (...) Ik speelde vijftien duels op rij. We sloten de reguliere competitie af als koploper. Toen de play-offs begonnen, moest ik opnieuw op de bank plaatsnemen."

"Uitleg heb ik nooit gekregen. Ik vind het nog steeds vreemd. We werden kampioen, vierden een mooi feest, maar het voelde niet helemaal als mijn feest."

Clasie (27) wordt dit seizoen door Feyenoord gehuurd van Southampton. Bij The Saints heeft de 17-voudig international nog een contract tot medio 2020. Feyenoord heeft géén optie tot koop bedongen.