Internazionale wint verhitte derby van AC Milan, De Vrij eist belangrijke rol op

17-03-2019 22:28 Laatste update: 22:34
15

Internazionale heeft de stadsderby tegen AC Milan weten te winnen: 2-3. Stefan de Vrij had met een doelpunt een belangrijk aandeel in de knappe overwinning.

De wedstrijd tussen Inter en Milan was er een om de derde plek in de Serie A. Beide ploegen kunnen geen kampioen meer worden en hoewel de achterstand op nummer twee SSC Napoli te overbruggen is, lijkt de derde plek het maximaal haalbare voor beide teams.

Inter opende furieus in San Siro en kwam al na drie minuten op voorsprong. Matias Vecino schoot van dichtbij binnen nadat Lautaro Martinez bij de tweede paal goed terug wist te leggen: 0-1. Milan had daarna het betere van het spel en kreeg ook de grootste kansen.

Het echte spektakel begon pas in de tweede helft. Inter kwam kort na rust op 0-2 dankzij De Vrij, die een voorzet in de verre hoek binnen wist te knikken. Vrijwel meteen daarna maakte Milan de wedstrijd weer spannend dankzij de aansluitingstreffer van Chelsea-huurling Tiemoue Bakayoko, die eveneens met het hoofd scoorde.

Inter leek de wedstrijd daarna vanaf de stip te beslissen. Scheidsrechter Marco Guida floot voor een strafschop nadat Samu Castillejo zijn tegenstander neerhaalde. Lautaro Martinez schoot vervolgens de 2-3 binnen. De genadeklap bleek dat echter niet, want via Mateo Musacchio werd het twintig minuten voor tijd toch weer 2-3.

De wedstrijd werd onvriendelijker, maar liep niet uit de hand. Wel kreeg Milan-speler Andrea Conti vlak voor tijd een rode kaart nadat hij een speler van Inter met gestrekt been neerhaalde. Althans, dat leek te gebeuren. Na ingrijpen van de VAR werd de rode kaart slechts een gele. In de slotminuten kreeg Castillejo de grootste kans op de 3-3, maar Samir Handanovic redde uitstekend. Inter wint en heeft de derde plek steviger in handen.