Update: Pastoor keert terug bij oude club en wordt 'Cheftrainer' in Oostenrijk

Update: Pastoor keert terug bij oude club en wordt 'Cheftrainer' in Oostenrijk

18-03-2019 10:00 Laatste update: 10:02
32

Alex Pastoor wordt de nieuwe trainer van het Oostenrijkse SCR Altach. Dat melden Oostenrijkse media. Naar verwachting wordt de 52-jarige Nederlander maandag gepresenteerd bij de degradatiekandidaat van de Oostenrijkse Bundesliga.

Pastoor zit zonder club na zijn ontslag bij Sparta. Dat was in december van 2017. Hij werd opgevolgd door Dick Advocaat, die degradatie niet wist te voorkomen. Altach is bekend terrein voor Pastoor, hij sloot er zijn spelerscarrière af in 2002. Pastoor moet Altach behoeden voor degradatie. De club staat elfde in de Oostenrijkse Bundesliga. FC Wacker is de hekkensluiter.

Pastoor werkte in Nederland bij meerdere clubs. Na zijn periode als assistent bij Feyenoord stond hij bij Excelsior voor het eerst op eigen benen als hoofdtrainer in de Eredivisie. In 2011 vertrok hij uit Rotterdam-Kralingen en maakte hij de transfer naar NEC. Na één jaar bij Slavia Praag werkte hij voor AZ. Daar werd hij ontslagen na een conflict met de directie. Hij was twee jaar lang trainer van Sparta. 

Update 18/3 10.00: Pastoor wordt inderdaad de nieuwe trainer van SCR Altach. De Oostenrijkse club heeft de aanstelling van de oefenmeester maandagochtend bevestigd. Pastoor heeft een verleden bij Altach. In 2001 speelde hij een half seizoen voor de ploeg. Dinsdag wordt Pastoor gepresenteerd door Altach. De Oostenrijkse formatie maakt niet bekend wat de duur is van het contract van de 52-jarige Pastoor.