Update: 'Ziyech meldt zich af voor Marokko-interlands en blijft in Amsterdam'

Update: 'Ziyech meldt zich af voor Marokko-interlands en blijft in Amsterdam'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 22:44ma 18-03-2019 om 22:44

De kans is groot dat Hakim Ziyech in Amsterdam blijft en niet afreist naar Marokko, dat komende week twee interlands moet spelen. De Marokkaan raakte tegen AZ opnieuw geblesseerd en moest halverwege de eerste helft worden gewisseld.

Ziyech was vanwege een kuitblessure al een vraagteken voor het duel met AZ, maar verscheen toch aan de aftrap. "Ik denk dat hij er op tijd uit is gegaan. Hopelijk is het niet al te ernstig", zei trainer Erik Ten Hag zondagavond bij Rondo van Ziggo Sport. "Vooralsnog blijft hij in Amsterdam, maar we bekijken het van dag tot dag."

Ziyech leek fit genoeg om de wedstrijd tegen AZ te spelen, maar kreeg een terugval. De middenvelder liep geen nieuwe blessure op, maar kreeg weer klachten die hij al had. "Wij dachten dat het oké was. Tijdens de wedstrijd voelde hij zich toch niet honderd procent."

In samenspraak met Ten Hag is Ziyech gewisseld. "We hebben geen risico's genomen zodat we hem niet langer zouden missen." Marokko speelt de komende week tegen Malawi en Argentinië.

Update 22:43 uur: Volgens Marokkaanse media heeft Ziyech zich vanwege een blessure afgemeld bij de Marokkaanse bond. De Ajacied blijft in Amsterdam om aan zijn herstel te werken. Het is niet duidelijk hoe lang Ziyech eruit is.

Poll

Is Ziyech onmisbaar voor Ajax?

(3255 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws