Van Bommel verrast met trio: 'In augustus zou je denken dat er iets mis met je is'

Van Bommel verrast met trio: 'In augustus zou je denken dat er iets mis met je is'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 13:06ma 18-03-2019 om 13:06

Laatste update: maandag 18 maart 2019 om 13:12ma 18-03-2019 om 13:12

Arno Vermeulen ziet PSV in de Eredivisie niet uitblinken en ploeteren. Een groot voordeel van de ploeg van Mark van Bommel is dat titelconcurrent Ajax een veel zwaarder programma heeft. PSV won zondag op het nippertje bij VVV-Venlo: 0-1.

"Het was niet zo goed. Ze zijn natuurlijk wel frisser dan Ajax", zegt de NOS-commentator bij Studio Voetbal. "Het verschil is qua wedstrijden groot, dus die kunnen tot het einde makkelijker voetballen, maar het komt uit hun tenen."

"PSV heeft problemen op het middenveld. Één keer had Rosario een pass dwars door de VVV-verdediging heen, maar voor de rest waren het lange ballen op Luuk de Jong. Daar kon VVV goed tegen spelen", vervolgt Vermeulen. "Het was wachten op het moment van de goal, een briljante actie van een aanvaller. Combinerend kwamen ze er bijna niet doorheen."

Van Bommel trad tegen VVV aan met een piepjong middenveld. Pablo Rosario speelde samen met Michal Sadilek en Mohammed Ihattaren. "22, 19 en 17 jaar. Als je in augustus had gezegd dat die drie het middenveld van PSV zouden vormen, zou je denken dat er iets mis met je is, want dat kan bijna niet. Het gebeurt wel", aldus Vermeulen.

Technisch manager Ron Jans van FC Groningen denkt dat Van Bommel heel goed weet waar hij mee bezig is. "Hij heeft de jongens al getraind toen hij bij de jeugd van PSV zat. Hij durft het wel. Mark lijkt mij geen trainer die dat doet omdat ze jong zijn, maar omdat ze gewoon de beste spelers zijn. Ik ben benieuwd wat hij over twee weken in Amsterdam gaat doen, of hij dan ook met zo'n jong middenveld gaat spelen."

Lees meer over: Eredivisie PSV

Poll

Wie wint er in Amsterdam?

(1767 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws