PSV-tiener (17) verkaste naar Chelsea: Wat ik nu doe, is die droom najagen

PSV-tiener (17) verkaste naar Chelsea: "Wat ik nu doe, is die droom najagen"

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 16:45ma 18-03-2019 om 16:45

Ian Maatsen staat nog altijd vól achter zijn keuze om op piepjonge leeftijd de overstap te maken naar Chelsea. In 2018 besloot de inmiddels zeventienjarige verdediger PSV in te ruilen voor een avontuur in Londen. 

In jeugdteams van PSV speelde Maatsen samen met onder meer Michal Sadilek, Cody Gakpo en Mohamed Ihattaren. Zij kloppen nu nadrukkelijk op de deur bij het eerste elftal. "Ja, natuurlijk denk ik daar wel eens over na. Wat als ik was gebleven. Misschien had ik mijn debuut dan nu ook wel gemaakt, dat weet je nooit", zegt Maatsen in gesprek met Voetbal International. 

"Maar toch heb ik nooit spijt gehad van mijn keuze voor Chelsea. Veel mensen vragen het me. Waarom ga je zo jong al naar het buitenland?. Ik hoorde: zal wel te maken hebben met geld. Of: zijn ouders zullen wel een baan hebben gekregen."

"Maar weet je waar het mee te maken heeft? Met dromen. Als ik met mijn oom Xavier in de auto zat en we bespraken de wedstrijd na, of zo, ging ik vanzelf dromen. Groot dromen. Over de Premier League, Barcelona, dat soort dingen. Ik zei het ook tegen mijn oom. Ooit speel ik daar. Wat ik nu doe, is die droom najagen. Geld speelt geen rol, nu nog niet en mijn vader en moeder wonen gewoon nog in Vlaardingen."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws