Kluivert meldt zich bij Jong Oranje: 'Dan kan Koeman mij moeilijk oproepen'

Kluivert meldt zich bij Jong Oranje: 'Dan kan Koeman mij moeilijk oproepen'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 17:24ma 18-03-2019 om 17:24

Justin Kluivert hoopt dat hij binnen afzienbare tijd weer wordt opgeroepen voor het 'grote' Oranje. Deze week moest de aanvaller van AS Roma zich melden bij Jong Oranje. 

"Voor je nationale team spelen, dat is altijd bijzonder", zegt Kluivert (19) voor de camera van FOX Sports"Maar: je wil natuurlijk voor het eerste spelen. Dat is mijn doel. Ik heb er al aan geroken, dan wil je meer. Als je nu dan twee keer bij Jong Oranje zit, is dat niet echt balen, maar dan denk je wel, als je naar het eerste kijkt: daar moet ik staan. Daar moet ik voor geselecteerd worden."

"Natuurlijk vind je zelf dat je daar allang moet staan, maar als je de feiten op tafel legt, dan is het denk ik wel logisch dat ik er dit keer niet bij ben", vervolgt Kluivert realistisch. "Toen de bondscoach de keuze moest maken, speelde ik een tijdje niet. Dan kun je mij ook moeilijk oproepen. Ik kon niet laten zien wat ik in huis heb. Maar er komen nog genoeg mooie tijden aan voor Oranje, ik ga m'n stinkende best doen om daar bij te zijn."

Ronald Koeman verkoos Feyenoorder Steven Berghuis boven Kluivert. "Hij speelt elke wedstrijd... Wat ga je daar aan doen? Keihard trainen, rendement halen in de wedstrijden die je speelt. Ik ben van plan om dat te gaan doen. Hopelijk zit ik er de volgende keer bij."

Kluivert speelde in 2018 twee keer voor het 'grote' Oranje. In de zomer verkaste hij voor miljoenen euro's naar AS Roma. 
 

Poll

Hoort Kluivert bij de selectie van het 'grote' Oranje?

(725 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws