Swart haalt uit naar Gözübüyük: 'AZ heeft alles geflikt, onbegrijpelijk'

Swart haalt uit naar Gözübüyük: 'AZ heeft alles geflikt, onbegrijpelijk'

Gepubliceerd: maandag 18 maart 2019 om 20:53ma 18-03-2019 om 20:53

Sjaak Swart veegt in de nieuwe aflevering van Alles op Swart de vloer aan met scheidsrechter Serdar Gözübüyük, die zondag de leiding had over AZ en Ajax in Alkmaar. Volgens Mister Ajax grossierde de arbiter in verkeerde beslissingen en telde hij te weinig blessuretijd bij. Ajax verloor in Alkmaar, maar Swart denkt niet dat de titelstrijd gestreden is. Over twee weken wacht in Amsterdam de topper tegen PSV.

"Ik vind het een aardige vent, maar hij trok maar drie minuten bij", vertelt Swart. "Ik weet niet of je de wedstrijd hebt gezien, maar hij had er minstens zeven minuten bij moeten trekken: liggen op de grond, tijdrekken van de keeper (Marco Bizot, red.) AZ heeft álles geflikt wat er te flikken viel. Hij heeft er helemaal niets bijgetrokken. Ja, drie minuutjes. Dat zijn zes wissels. Onbegrijpelijk. Dat is iets waar een scheidsrechter op moet letten. Het valt me zwaar tegen van hem."

AZ overklaste Ajax zondagmiddag en won met 1-0. "Scheidsrechter zijn ook blij als de tegenpartij wint. Daar ben ik honderd procent van overtuigd", vervolgt Swart. "Er zitten scheidsrechters bij die niet durven te juichen, maar dat wel zouden willen. Daar ben ik van overtuigd."

De achterstand van Ajax op koploper PSV is inmiddels weer vijf punten, maar volgens Swart is er nog niets gespeeld. "De titelstrijd ligt nog open. Ik zie PSV al vijf wedstrijden dramatisch spelen. Iedereen kan roepen dat ze in de laatste minuten trefzeker zijn, maar als je zulke goals kunt maken en de tegenpartij opzij stapt..", doelt Swart op de late goal van Hirving Lozano.

PSV-trainer Mark van Bommel is in ieder geval vol vertrouwen. "Van Bommel is zoals er hier gevoetbald wordt: een winnaar. Ten koste van heel veel. Dat kan ik wel van hem waarderen. Maar hij moet niet overdrijven met de vierde man. Dat hoeft hij niet te doen", aldus Swart.

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws