Verbeek wijst oorzaak van Ajax-verval aan: 'Ten Hag raakt niet de juiste snaar'

Verbeek wijst oorzaak van Ajax-verval aan: 'Ten Hag raakt niet de juiste snaar'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 07:24di 19-03-2019 om 07:24

Laatste update: dinsdag 19 maart 2019 om 08:44di 19-03-2019 om 08:44

Gertjan Verbeek weigert de mindere prestaties van Ajax in de Eredivisie toe te schrijven aan fysieke overbelasting. De trainer en analist vindt niet dat de Amsterdammers zich daarachter mogen verschuilen na de duels met PEC Zwolle (2-1 winst) en AZ (1-0 nederlaag).

"We roepen allemaal toch al jaren dat de Eredivisie een Mickey Mouse-competitie is en dat onze spelers te weinig weerstand krijgen? Nou, dan zou het gek zijn om nu te concluderen dat Ajax fysiek niet in staat is om twee wedstrijden in een week te spelen", zegt Verbeek in het Algemeen Dagblad. Hij vindt bovendien dat Ajax kan rouleren, aangezien trainer Erik ten Hag regelmatig de breedte van zijn selectie roemt.

Verbeek gaat uit van een mentaal aspect. In tegenstelling tot de krakers tegen Real Madrid, moet de motivatie voor duels met PEC en AZ vooral uit de spelers zelf komen. "Dat vergt een heel andere focus en dat kan blijkbaar niet iedereen bij Ajax opbrengen. Ik denk dat Ten Hag vooral daarin momenteel niet de juiste snaar raakt bij zijn spelers. De mentale weerbaarheid staat onder druk bij Ajax. Als team en als individu."

Verbeek schrijft Ajax desondanks niet af in de titelrace met PSV, dat vijf punten meer heeft. "Dat verschil is niet onoverbrugbaar. Al was het maar omdat ze in Eindhoven hun wedstrijden ook niet makkelijk winnen, zie VVV-uit. En omdat Ajax PSV nog op bezoek krijgt."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws