Perez ziet 'het slimste' AZ: 'Zat er een beetje tussenin, dat was wel eens anders'

Perez ziet 'het slimste' AZ: 'Zat er een beetje tussenin, dat was wel eens anders'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 08:06di 19-03-2019 om 08:06

Kenneth Perez was zondagmiddag onder de indruk van het strijdplan van AZ. De Deense analyticus van FOX Sports zag dat de Alkmaarders definitief afrekenden met het 'topclub-syndroom', dat de club liefst negentien topwedstrijden parten speelde.

De aanpak van trainer John van den Brom viel in de smaak bij Perez. "Dit is de slimste manier waarop ik AZ tegen een topploeg heb zien spelen", begint de Deen zijn lofzang tijdens Natafelen. "Meestal was het of heel naïef opbouwen totdat je een ons weegt, of het was gewoon open en gaan met de banaan. Dit was er een beetje tussenin."

"Uiteindelijk had die wedstrijd veel eerder beslist moeten worden door AZ", gaat Perez verder. "Die hadden zo veel kansen qua uitbraken. Op een gegeven moment liep Ajax ook niet meer mee terug. AZ speelde echt een goede wedstrijd en ik denk dat Van den Brom tevreden is dat het nu een keer klaar is met die topwedstrijden."

Mats Seuntjens stak er wat Perez betreft bovenuit bij de Alkmaarders. "Hij speelt vaker in de spits, moest in de bal of in de diepte komen en heeft ook snelheid. Seuntjens speelde heel goed gisteren, maar het stond gewoon goed. AZ viel aan waar het kon en verdedigde waar het moest. Dat is wel eens anders geweest bij AZ in topwedstrijden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws