'Van Wonderen, Schreuder, Ten Cate, onbegrijpelijk dat niemand is gebeld door NAC'

'Van Wonderen, Schreuder, Ten Cate, onbegrijpelijk dat niemand is gebeld door NAC'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 08:17di 19-03-2019 om 08:17

Sjoerd Mossou constateert dat het een puinhoop is bij NAC Breda. Alleen 'een truc' kan de Brabanders nog behouden voor de Eredivisie, stelt de journalist. Hij ziet twee opties na het vertrek van trainer Mitchell van der Gaag.

"Of de degradatie accepteren, het intern oplossen en bouwen aan een team voor volgend jaar. Of je moet iets geks doen", zegt Mossou bij Sportforum van de NOS. "Dan moet je een truc uithalen en iemand aanstellen die iets teweegbrengt. Bij wijzen van spreken Leo Beenhakker. Simon Kistemaker is helaas te ziek, maar zo'n iemand. Graham Arnold... Puur gokken op het sentiment en dat er iets ontstaat."

"Het ironische is dat de club er in de zomer prima voorstond", vervolgt Mossou over de hekkensluiter van de Eredivisie. "Financieel en organisatorisch. Het enige dat ze moesten was dertiende of veertiende worden en dan waren ze binnen twee jaar weer een stabiele club geweest."

Mossou weet dat er genoeg mensen zijn rondom Breda die NAC willen helpen. "Er zijn heel veel mensen die de club een warm hart toedragen en echt wel iets zouden willen betekenen voor NAC. Wie ik ook spreek: Kees van Wonderen, Alfred Schreuder, Ronald Spelbos, Henk ten Cate... ik heb van niemand gehoord dat ze gebeld zijn. Al is het maar voor informatie, als een klankbord. Dat komt omdat er in de top van NAC geen netwerk is, geen kennis."

"Dat vind ik pijnlijk", concludeert Mossou. "Dat ze zoveel mensen niet weten te bereiken terwijl hulp broodnodig is, vind ik onbegrijpelijk."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws