Koeman zag slippertje Van Dijk: 'Als je media moest geloven, was hij buitenaards'

Koeman zag slippertje Van Dijk: 'Als je media moest geloven, was hij buitenaards'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 08:33di 19-03-2019 om 08:33

Laatste update: dinsdag 19 maart 2019 om 10:58di 19-03-2019 om 10:58

Virgil van Dijk stond afgelopen weekend met een slippertje aan de basis van een treffer van Ryan Babel in het Premier League-duel tussen Liverpool en Fulham. Bondscoach Ronald Koeman was blij dat hij de fout niet in Oranje maakte.

"Ik dacht: laat ik Ryan ook wat vertrouwen geven voor de interlands tegen Wit-Rusland en Duitsland", grapt Van Dijk in De Telegraaf. De centrale verdediger kan achteraf wel lachen om zijn fout. "Vooral omdat we die wedstrijd alsnog wonnen natuurlijk." Toch mocht hij zich gelijk melden bij Koeman. "Hij confronteerde me gelijk met dat foutje."

"Ik heb tegen Virgil gezegd dat hij uiteindelijk toch ook een mens is", reageert de bondscoach, die Van Dijk bewust op zijn misser wees. "Want als je de media in Engeland moest geloven, hadden we met een buitenaardse verdediger te maken. Maar gelukkig voor ons ging Virgil in de fout voor Liverpool en hopelijk speelt hij foutloos voor ons tegen de Wit-Russen en Duitsers."

Van Dijk steekt desondanks in zijn beste vorm ooit. "Alles gaat in een flow. Soms is het jammer dat je nergens bij stil kan staan, maar zo is het leven van een voetballer nu eenmaal. En dit is toch wat je wilt: tot het einde toe meespelen om alle prijzen. Natuurlijk ben ik weleens moe of heb ik last van een pijntje, maar dat hoort erbij. Mentaal kan ik het allemaal goed verwerken."

Poll

Is Van Dijk de beste verdediger ter wereld?

(11125 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws