Cillessen wijst op 'lastige periode': 'Jammer dat je donderdag en zondag speelt'

Cillessen wijst op 'lastige periode': 'Jammer dat je donderdag en zondag speelt'

Gepubliceerd: dinsdag 19 maart 2019 om 11:18di 19-03-2019 om 11:18

Volgens Jasper Cillessen is het een 'lastige periode' voor het Nederlands elftal om weer in actie te komen. De laatste keer dat Oranje de eerste interland in een kalenderjaar won was in 2012.

"Het is altijd wel even lastig, ja", aldus Cillessen tegenover het Algemeen Dagblad. "Deze periode is een drukke tijd bij de club, iedereen heeft veel wedstrijden. Nu is het ook jammer dat je nu donderdag en zondag speelt. Een bondscoach en een spelersgroep hebben altijd liever zaterdag/dinsdag, zodat er iets meer tijd is voor herstel of juist om jongens te prikkelen."

Toch moet het goede gevoel volgens de doelman de doorslag kunnen geven. "Ik zie spelers met een goed gevoel binnenkomen. En als je een goed gevoel hebt, speel je vrijer. Er zijn ook geen nieuwe gezichten en geen debutanten. Dus iedereen kent elkaar, er is niemand die hoeft te wennen aan Oranje."

Achter de naam van Cillessen stond lange tijd een vraagteken, maar de goalie is op tijd fit en kan spelen. "Ik heb alweer twee weken goed kunnen trainen en ook probleemloos een wedstrijd gespeeld om de Copa Catalunya", stelt hij.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws