Officieel: Van Marwijk begint voor vierde keer aan periode als bondscoach

Officieel: Van Marwijk begint voor vierde keer aan periode als bondscoach

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 15:34wo 20-03-2019 om 15:34

Laatste update: woensdag 20 maart 2019 om 22:25wo 20-03-2019 om 22:25

Bert van Marwijk gaat aan de slag als bondscoach van de Verenigde Arabische Emiraten. Dat heeft de bond laten weten in een officiële verklaring.

Eerder werd al bekend dat Van Marwijk op een shortlist met meerdere kandidaten stond. Naast Van Marwijk stond nog een Nederlander op de shortlist: Henk ten Cate, trainer van Al Wahda. Ook Hervé Renard (Marokko), Juan Antonio Pizzi (ontslagen bij Saudi-Arabië) en Zlatko Dalic (ex-bondscoach Kroatië en ex-coach Al Ain) werden genoemd.

Van Marwijk was eerder al actief als bondscoach bij Nederland, Saoedi-Arabië en Australië. Met dat laatste land was hij nog actief op het laatste WK in Rusland. Zijn schoonzoon Mark van Bommel was toen nog zijn assistent. Van Bommel ging na het WK aan de slag als hoofdtrainer bij PSV, terwijl Van Marwijk in Eindhoven een adviserende rol kreeg. Volgens het Eindhovens Dagblad blijft Van Marwijk die rol voorlopig invullen.

Op het WK van 2010 was Van Marwijk met Oranje dicht bij de wereldtitel. Het Nederlands elftal haalde de finale, maar ging in de verlenging onderuit tegen Spanje. Twee jaar later ging Nederland op het EK roemloos ten onder en werd uitgeschakeld in de groepsfase.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws