AZ maakt korte metten met Feyenoord-plannen: Is voor ons géén optie

AZ maakt korte metten met Feyenoord-plannen: "Is voor ons géén optie"

Gepubliceerd: woensdag 20 maart 2019 om 20:11wo 20-03-2019 om 20:11

AZ wil niets weten van het plan van Feyenoord om weer een aparte beloftencompetitie op te zetten. De beloften van de Alkmaarders spelen, net als die van Ajax, PSV en FC Utrecht, in de Keuken Kampioen Divisie en dat wil de club absoluut zo houden. 

Martin van Geel opperde namens Feyenoord dat het beter zou zijn om weer een beloftencompetitie te starten, voor de Jong-elftallen van BVO's. Max Huiberts, technisch directeur van AZ, wil daar niets van weten. "Wij zijn tot op de dag van vandaag erg gelukkig dat we destijds de keuze hebben gemaakt om met ons beloftenelftal deel te nemen aan de piramide. Wij ervaren dat onze talenten in deze competitie de maximale weerstand krijgen van teams die iedere wedstrijd moeten en willen winnen", zegt Huiberts op de clubwebsite

Het verschil tussen spelen tegen profs of enkel leeftijdsgenoten is groot, volgens Huiberts. "In de Keuken Kampioen Divisie tref je tegenstanders die tot op het bot gemotiveerd zijn om de wedstrijd te winnen voor hun eigen fans, de media en voor een eventuele volgende stap in hun carrière. Deze situatie kunnen wij niet creëren op de maandagavond als beloftenteams tegen elkaar gaan spelen."

De boodschap van Huiberts laat aan duidelijkheid niets te wensen over. "Teruggaan met de beloften naar een maandagavond-situatie zoals die hiervoor is geweest, is voor ons géén optie."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws