Update: Bergkamp begint per direct aan nieuwe job: 'Donderdag op het veld'

Update: Bergkamp begint per direct aan nieuwe job: 'Donderdag op het veld'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 14:44do 21-03-2019 om 14:44

Dennis Bergkamp gaat aan de slag als assistent-trainer van Jong Almere City. Dat meldt Omroep Flevoland donderdag. Technisch directeur Robert Maaskant bevestigt het nieuws. Mitchel, de zoon van Bergkamp, speelt voor Jong Almere City. 

Omroep Flevoland weet dat Bergkamp op dinsdag en donderdag aan de slag gaat met de talenten van de club. Maaskant laat weten dat de voormalig spits van Ajax, Internazionale, Arsenal en Oranje in eerste instantie tot het einde van het seizoen de functie invult. Bergkamp is aangetrokken zodat trainer Ivar van Dinteren zich meer kan focussen op zijn rol als assistent van het eerste elftal. Jong Almere City komt uit in de Tweede Divisie. 

Bergkamp (49) werd in 2011 assistent van Frank de Boer bij Ajax. Toen Peter Bosz in de zomer van 2016 het stokje overnam van De Boer, bleef de voormalig aanvaller deel uitmaken van de technische staf. Dat was ook het geval toen Bosz een jaar later naar Duitsland vertrok en Marcel Keizer aan het roer kwam te staan. Met het ontslag van Keizer in december moest ook Bergkamp het veld ruimen. 

Update 14.44: Bergkamp begint per direct aan zijn nieuwe job in Almere. "Het is een geweldige invulling. Hij staat vandaag voor het eerst op het veld", laat Maaskant in een eerste reactie weten aan Voetbal International. Onduidelijk is nog of de intentie er is om de samenwerking na afloop van het seizoen te verlengen. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws