Oranje gewaarschuwd: 'Dat heeft ons in het verleden vaak genoeg punten gekost'

Oranje gewaarschuwd: 'Dat heeft ons in het verleden vaak genoeg punten gekost'

Gepubliceerd: donderdag 21 maart 2019 om 16:41do 21-03-2019 om 16:41

Laatste update: donderdag 21 maart 2019 om 16:42do 21-03-2019 om 16:42

Het Nederlands elftal moet donderdagavond tegen Wit-Rusland waken voor onderschatting. Oranje is er alles aan gelegen om de eerste twee wedstrijden in de kwalificatiereeks te winnen, stellen oud-internationals Youri Mulder en Stan Valckx.

"Wit-Rusland is een hele vervelende tegenstander. Juist tegen dit soort tegenstanders mag je er niet vanuit gaan dat we in grote cijfers van ze winnen", aldus Mulder tegenover het Algemeen Dagblad. "De Wit-Russen zijn al blij met een puntje. Fysiek zijn ze vrij goed. Het zijn echte teamspelers die wat voor elkaar over hebben, ze gaan voor elkaar door het vuur. Dat is moeilijk om tegen te spelen."

Volgens Valckx moet Oranje waken voor onderschatting. "Dat heeft ons in het verleden vaak genoeg punten gekost. Kijk, een wedstrijd tegen Duitsland maakt iets extra’s los, dat kun je als speler moeilijk kunstmatig aanmaken bij een tegenstander als Wit-Rusland."

Mulder meent dat het belangrijk is om goed van start te gaan in de kwalificatie. "Het is ontzettend belangrijk om de eerste twee wedstrijden te winnen. Dan ben je al een heel eind op weg om je uiteindelijk te kwalificeren. Kom je eerst op een achterstand, dan is het moeilijk om de schade weer in te halen. Dan kan het vertrouwen afnemen en dan raak je verder achterop", stelt hij.

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws