Huntelaar krijgt voorstel van Ajax: 'Heel mooi dat ze het hebben aangeboden'

Huntelaar krijgt voorstel van Ajax: 'Heel mooi dat ze het hebben aangeboden'

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 09:33za 23-03-2019 om 09:33

Klaas-Jan Huntelaar kan ook na zijn spelerscarrière actief blijven bij Ajax. De 35-jarige spits heeft een voorstel van directeuren Marc Overmars en Edwin van der Sar op zak, vertelt hij aan Ajax TV.

"Marc en Edwin hadden het over de langere termijn, dus dat je iets in de club gaat doen", legt Huntelaar uit. "Spitsentrainer of wat anders, ik noem maar wat. Ik moet kijken wat past en wat ik leuk vind. Ik heb wel gezegd: ik wil mij eerst focussen op het voetbal. Maar ik vind het heel mooi dat ze het hebben aangeboden."

Huntelaar verlengde onlangs zijn contract met één jaar. "Ik teken iedere keer voor een jaar bij om te kijken of het nog bevalt. Ik wil niet te lang vastzitten. Dat je langer tekent en dat je het na een half jaar niet meer ziet zitten." De routinier kreeg bovendien een positief advies van het thuisfront. "Iedereen was er wel duidelijk in. Ze vinden het leuk dat ik nog een jaartje van huis ben. Dus wat dat betreft is dat misschien wel slecht nieuws", grapt hij.

"Ik ben zelf ook tevreden. We hebben een heel leuk team, presteren goed en dat willen we omzetten in prijzen", vervolgt Huntelaar. "Ik heb ook met de trainer gezeten, natuurlijk. Hij was ook positief. Dus daarom was het makkelijk om een keuze te maken."

Huntelaar accepteert dat hij geen basisspeler meer is. "Je haalt er voldoening uit als je met elkaar als groep iets moois neerzet en ik die jongens - vooral de aanvallers - daarbij kan helpen. In mijn hoofd ben ik niet met een afscheid bezig. Ik probeer er nog altijd het maximale uit te halen, maar je weet wel dat het dichterbij komt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws