Ramos zorgt voor feest in Valencia met panenka, supertalent Kean maakt zijn eerste

Ramos zorgt voor feest in Valencia met panenka, supertalent Kean maakt zijn eerste

Gepubliceerd: zaterdag 23 maart 2019 om 22:36za 23-03-2019 om 22:36

Laatste update: zondag 24 maart 2019 om 15:22zo 24-03-2019 om 15:22

Spanje en Italië zijn foutloos begonnen aan hun EK-kwalificatie. De oppermachtige Spanjaarden dreigden in Valencia even te struikelen over Noorwegen, maar hielden de punten in eigen huis. De nieuwe Azzurri-generatie hielp Italië in Udine voorbij Finland.

Groep F
Spanje leek een probleemloze avond tegemoet te gaan tegen Noorwegen, waar Martin Odegaard (Vitesse) in de basis begon en Björn Johnsen (AZ) inviel. Rodrigo opende na een kwartier al de score op aangeven van Jordi Alba: 1-0.

Twintig minuten voor tijd ging Johnsen echter onderuit na een potje vrij worstelen met Inigo Martinez: Joshua King zorgde uit de toegekende strafschop voor 1-1. Niet veel later mocht ook Spanje een strafschop nemen. Aanvoerder Sergio Ramos velde doelman Rune Jarstein met een panenka: 2-1.

Groep J
Ook Italië kwam in eigen huis al snel tot scoren. Nicolò Barella legde van afstand aan en schoot tussen een woud van benen door, waarna de eerste interlandgoal van de Cagliari-middenvelder een feit was. Na rust bekroonde het achttienjarige supertalent Moise Kean zijn eerste basisplek met zijn eerste interlandgoal: 2-0. De Juventus-aanvaller is nu de eerste speler uit de 21ste eeuw die voor Italië heeft gescoord.

Overige uitslagen

Groep D
Georgië-Zwitserland 0-2
Gibraltar-Ierland 0-1

Groep F
Zweden-Roemenië 2-1
Malta-Faeröer 2-1

Groep J
Liechtenstein-Griekenland 0-2
Bosnië en Herzegovina-Armenië 2-1

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws