Van der Vaart: 'Ik dacht: heb je stront in je ogen? Maar ik zei er niets van'

Van der Vaart: 'Ik dacht: heb je stront in je ogen? Maar ik zei er niets van'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 12:45zo 24-03-2019 om 12:45

Rafael van der Vaart heeft tijdens zijn actieve carrière nooit 'lijntjes' gehad met journalisten. Toen er in de laatste jaren van zijn loopbaan veel geschreven werd over de matige fitheid van Van der Vaart, had hij geen zin om daar tegen te vechten. Dat vertelt de oud-prof in een groot interview met NRC. 

"Ik wilde niet over mijn eigen schaduw stappen zodat ik meer kans had om te spelen. Ik kon dat vechten niet. Veel voetballers of zaakwaarnemers hebben lijntjes met journalisten om er beter van te worden. Die maken je dan groter dan je bent", aldus Van der Vaart (36), die in november 2018 definitief stopte. 

"Het publiek gelooft het en veel coaches gaan daarin mee om te overleven. Ik was met iedereen goed, maar als journalisten mij na een besloten training om de opstelling kwamen vragen, zei ik: spoor jij wel? Alsof het mij kan schelen dat ik dan een hoger cijfer krijg in je krant."

Ook trainers kregen zelden tegengas van Van der Vaart. "Als ik tijdens een oefenwedstrijd met Oranje de beste speler was en ik de volgende wedstrijd niet speelde, dan dacht ik: trainer, heb je stront in je ogen? Maar ik zei er nooit wat van. Achteraf heeft mijn vader misschien gelijk, had ik meer op tafel moeten slaan."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws