Inspiratieloos Jong Oranje stelt met grote namen teleur en wint niet van USA

Inspiratieloos Jong Oranje stelt met grote namen teleur en wint niet van USA

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 18:55zo 24-03-2019 om 18:55

Een oefeninterland tussen Jong Oranje en de leeftijdsgenoten van de Verenigde Staten is zondag geëindigd zoals-ie begon: 0-0. De spelers van bondscoach Erwin van de Looi maakten weinig indruk tegen de USA. 

Met onder meer Rick van Drongelen, de debuterende Calvin Stengs, Donyell Malen, Justin Kluivert en aanvoerder Dani de Wit in de basis speelde Jong Oranje weinig klaar. Op een amateurveld in het Spaanse San Pedro del ­Pinatar kwam de tegenstander beter uit de startblokken. Josh Sargent en Djordje Mihailovic kregen goede kansen. Doelman Maarten Paes greep een paar keer prima in. 

Na de pauze waren Stengs, Malen en Kluivert zo nu en dan dreigend, maar échte uitgespeelde mogelijkheden waren er niet. Paes groeide met enkele reddingen uit tot beste man aan Nederlandse zijde. Vlak voor het laatste fluitsignaal was Kluivert na een individuele actie nog dichtbij een goal. 

Aanstaande dinsdag sluit Jong Oranje de trainingsstage in Spanje af met een oefenwedstrijd tegen Egypte. Zondagavond komt het grote Oranje in actie. Het EK-kwalificatieduel met Duitsland begint om 20.45 uur. In ons liveblog zijn alle ontwikkelingen rondom en tijdens de wedstrijd te volgen. 

Opstelling Jong Oranje: Paes, Zeefuik, Doekhi, Hoogma, Van Drongelen, Koopmeiners, Kadioglu, De Wit, Stengs, Malen en Kluivert

Poll

Wat wordt Nederland-Duitsland?

(13648 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws