FC Twente-fans hekelen beslissing Ajax: 'Het is natuurlijk totale waanzin'

FC Twente-fans hekelen beslissing Ajax: 'Het is natuurlijk totale waanzin'

25-03-2019 16:00 Laatste update: 16:05
330

FC Twente-fans balen van Ajax. Een mogelijke kampioenswedstrijd van Twente mag niet worden gespeeld in de Johan Cruijff Arena. Voor het duel tussen de Tukkers en Jong Ajax op sportcomplex De Toekomst, op 19 april, zijn slechts 185 kaarten beschikbaar. 

Twente is koploper in de Keuken Kampioen Divisie en heeft een voorsprong van liefst elf punten op nummer twee Sparta. Op 19 april, op bezoek bij Jong Ajax, zou de formatie van trainer Marino Pusic het kampioenschap definitief kunnen binnenslepen. 

Wedden

Meer odds

'Iedereen heeft kunnen lezen dat Ajax standvastig blijft vasthouden aan sportpark De Toekomst om Twente te ontvangen. Liefst 185 man zijn er die dag welkom van FC Twente', schrijft supportersvereniging Vak-P maandag in een Facebook-bericht. 

'Bedenk dan ook nog eens dat - als we zo door gaan - we daar wellicht kampioen kunnen worden. Dan is het organiseren van zo'n wedstrijd op een amateurcomplex natuurlijk totale waanzin.'

Het antwoord van Vak-P op de weigering van Ajax: 'Wij hebben besloten dat we NIET in het uitvak zitten als deze wedstrijd op De Toekomst gespeeld gaat worden.' 

Er wordt nu een zogenaamde 'Homeless Party' georganiseerd in Amsterdam op de dag van wedstrijd. Twente-fans kunnen daar een feestje bouwen en samen alsnog een mogelijk kampioenschap vieren.