Roda-fans over de schreef: MVV-pop opgehangen, 'familie van MVV-spelers belaagd'

Roda-fans over de schreef: MVV-pop opgehangen, 'familie van MVV-spelers belaagd'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 18:12ma 25-03-2019 om 18:12

Laatste update: maandag 25 maart 2019 om 18:16ma 25-03-2019 om 18:16

Enkele supporters van Roda JC hebben zich van hun slechtste kant laten zien tijdens de Zuid-Limburgse derby tegen MVV. Tijdens de wedstrijd werd een opblaaspop met een MVV-shirt 'opgehangen'.

Op het shirt stond de naam van MVV-linksbuiten Joeri Schroijen. De actie van de Roda JC-fans was een vergelding voor de eerdere editie van de derby, op 18 november: Schroijen zou na de 2-0 zege van zijn ploeg de meegereisde supporters van Roda JC geprovoceerd hebben.

Nadat de wedstrijd van zondagmiddag in 2-2 was geëindigd, ging het mis op de tribunes van het Parkstad Limburg Stadion. Op videobeelden is te zien hoe enkele toeschouwers de confrontatie zochten met andere stadionbezoekers. Naar verluidt ging het om Roda JC-fans die verhaal gingen halen bij familieleden van de MVV-spelers.

Perschef Mark Maas heeft alvast aangekondigd dat er maatregelen genomen zullen worden tegen de betrokken Roda JC-fans. "Er zullen zeker sancties volgen, maar hoe en wat weten we nog niet", laat hij weten aan 1Limburg. De huidige nummer 8 van de Keuken Kampioen Divisie wil eventueel opgelegde boetes op de betrokkenen verhalen en denkt ook aan het uitdelen van stadionverboden.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws