Niet fitte Ziyech speelt niet tegen Argentinië en richt alles op PSV-thuis

Niet fitte Ziyech speelt niet tegen Argentinië en richt alles op PSV-thuis

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 20:17ma 25-03-2019 om 20:17

Laatste update: maandag 25 maart 2019 om 20:28ma 25-03-2019 om 20:28

Hakim Ziyech laat ook de oefeninterland van dinsdag tegen Argentinië aan zich voorbij gaan. De Ajacied reisde af naar het Marokkaanse elftal, ondanks dat hij al een tijdje last heeft van een kuitblessure.

Marokko moest in de huidige interlandperiode twee wedstrijden spelen, tegen Malawi en Argentinië. Het was al zeker dat Ziyech tegen Malawi niet mee zou doen, maar bondscoach Herve Renard meldde maandag op de persconferentie dat ook Argentinië-thuis aan de Marokkaan voorbij gaat. Dat lijkt goed nieuws voor Ajax, al is niet duidelijk hoe lang Ziyech nog aan de kant staat. Hij is naar verluidt nog niet fit genoeg om te spelen.

Ziyech bleef achter in Amsterdam toen Marokko het Afrika Cup-kwalificatieduel met Malawi speelde. Daarna pakte hij alsnog het vliegtuig. Ziyech trainde afgelopen weekend niet mee met de ploeg. Ook Nordin Amrabat mist het duel met Argentinië. Zij worden vervangen door Sofyan Amrabat en Ismail El Haddad (Wydad AC Casablanca).

Ajax speelt aankomend weekend de cruciale topper tegen PSV in de Eredivisie. Het ontbreken van Ziyech zou een forse tegenvaller zijn voor de ploeg van Erik Ten Hag. Hij moest vorige week tegen AZ ook al na 25 minuten gewisseld worden vanwege zijn kuitblessure, waar hij eerder al last van had. Ziyech was al een vraagteken voor die wedstrijd, net als Frenkie de Jong.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws